Att sitta

på en stol kan tyckas vara enkelt, vilket det också är. Men lite beroende på var man skall sitta så har valet av stolar en viss betydelse. I hemmet går det alltid att variera sig var man vill sitta. I offentliga miljöer får man ta det som finns att tillgå. Och där kan det skilja en del i hur de är konstruerade vad som gäller bekvämligheten. Ett snabbmatsställe vill kanske inte alltid att folk skall sitta alltför bekvämt så de sitter för länge.  Utan bara äta upp och sedan gå. Men en restaurang eller bar gärna vill att gästerna skall ha det så bekvämt som möjligt att de tillbringar lång tid och köper mer. När det gäller exempelvis en konferens så är valet är stolar där även det en taktiskt fråga. De bär naturligtvis vara bekväma som andra stolar där man skall sitta länge. Men dessutom bör de vara lätta att ta undan för att kunna möblera med lite olika sittningar. Vilket kanske inte alltid är nödvändigt på ett snabbmatställe.

Comments are closed.